Hoe een landschapstuinier te kiezen?

Hoe een landschapstuinier te kiezen?

tuinontwerp

Probeer een verscheidenheid aan vormen en materialen te gebruiken om een aantrekkelijke tuin te creëren. Dit zorgt voor visuele variatie zonder de harmonie van de hele tuin te verstoren. U kunt dit doen door verschillende plantmaterialen te gebruiken, een kleur- of ontwerpthema te herhalen of door een consistent ritme in de tuin aan te brengen. Vergeet echter niet om ruimte te laten voor het onverwachte.

Zoek bij het selecteren van een ontwerper naar een lid van een beroepsvereniging die zijn leden doorlicht. U kunt echter geweldige tuinontwerpers vinden die niet deelnemen aan dit proces Home – Tuyn Design. Een andere optie is om het internet te gebruiken om de referenties van een ontwerper op te zoeken. U kunt ook vragen om een portfolio en een selectie van gerealiseerde projecten.

De grootte van uw tuin is een belangrijke factor bij het plannen van een ontwerp. Grote tuinen vereisen vaak een uitgebreide planning, maar ze kunnen ook een mogelijkheid bieden voor een gedurfd ontwerp en spelen met schaal. Als je van plan bent om een terras of een zithoek te hebben, kun je het beste vaste planten of groenblijvende heesters gebruiken. Als je een kleine tuin hebt, overweeg dan een eenvoudig ontwerp en gebruik kleine planten zoals grassen, rozen en groenblijvende planten. Plantenpotten gevuld met seizoensbeplanting kunnen ook een goed idee zijn.

Een andere grote bron van ontwerpinspiratie is het bezoeken van andermans tuinen. Als je kunt, neem dan een camera mee en maak aantekeningen over de elementen die je leuk vindt. Let op de gebruikte ontwerptechnieken en stel vragen om meer te weten te komen over de motivaties van de tuinman.

Klik hier om meer te lezen: Tuyndesign