Hoe u een energielabel voor uw huis aanvraagt

energielabel aanvragen

Hoe u een energielabel voor uw huis aanvraagt

Om een energielabel voor uw woning aan te vragen, moet u een aantal stappen doorlopen. Eerst moet u de nodige gegevens verzamelen om aan te tonen dat uw huis de vereiste energie-efficiëntie heeft. Veel van de vragen die tijdens het aanvraagproces worden gesteld, zijn niet relevant voor moderne huizen, omdat deze al vanaf de bouw voorzien zijn van energiebesparende maatregelen. Ten tweede moet u een gekwalificeerde onafhankelijke deskundige kiezen om uw huis te beoordelen. Als u geen ervaring heeft met energiebesparende maatregelen, kunt u een bedrijf inhuren dat u van deze belangrijke informatie kan voorzien.

Ten derde moet u de procedure voor het aanvragen van een energielabel voor uw woning kennen opvragen opgewonden. U kunt gebruik maken van een online webapplicatie van de overheid, die ongeveer 20 euro kost. Zorg er daarna voor dat de notaris die de akte van levering behandelt, controleert of de verkoper het energielabel aan de koper heeft gegeven. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete van 170 euro. Op de website van de overheid staat uitgebreide informatie over het etiketteringsproces voor energie-efficiëntie.

Tot slot moet u weten wat de voordelen zijn van het aanvragen van een energielabel voor uw woning. Deze labels kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste energiebron. De Energy Saving Trust is een gerespecteerde onafhankelijke organisatie die pleit voor schone energieoplossingen. Deze organisatie blijft werken aan een slim koolstofarm energiesysteem. Daarnaast kunnen ze je helpen nieuwe energiebronnen te vinden en je huis energiezuiniger te maken. Als u op zoek bent naar een energiezuinige gloeilamp, kunt u een gecertificeerde elektricien of een energieauditor vinden om u te helpen.

Voor meer informatie zie: https://www.energielabelperfect.nl/