Tips voor oudergesprekken over ras en racisme met uw kinderen

Tips voor oudergesprekken over ras en racisme met uw kinderen

Praten over ras en racisme met je kinderen kan moeilijk zijn, vooral als ze er nog niet aan zijn blootgesteld. Maar u kunt de volgende strategieën gebruiken om het voor uw kind gemakkelijker te maken om de problemen te begrijpen en te verwerken. Leg om te beginnen uw kinderen uit wat racisme is en hoe het onze samenleving beïnvloedt. Ze zullen de moeite die je steekt in het lesgeven waarderen, en het zal hen ook helpen begrijpen hoe belangrijk het is om er op een niet-racistische manier over te praten.

oudergesprekken

Probeer je discussies zo neutraal mogelijk te houden . Ouders zullen het op prijs stellen als u uw punten duidelijk maakt, in plaats van emotioneel te worden. Ze zullen eerder naar uw suggesties luisteren als ze goed doordacht zijn. U moet ook proberen te voorkomen dat u in de verdediging gaat, omdat dit het voor u moeilijker maakt om het probleem met uw kind te bespreken. U kunt zelfs uw kind meenemen om te voorkomen dat u zich ongemakkelijk voelt bij het uiten van uw zorgen. Maar onthoud dat het belangrijk is om zo te communiceren dat uw kind zich begrepen voelt en zich prettig bij u voelt.

Het is belangrijk om het gesprek informeel te houden. Het is prima om uw kind te vragen een concept uit te leggen, maar u kunt het niet dwingen om het te begrijpen. Dit kan een goede gelegenheid zijn om nieuwe concepten of hulpmiddelen te introduceren waarmee uw kind misschien niet bekend is. Dit gesprek zal nuttig zijn bij het introduceren van nieuwe apps en websites aan uw kind. Het is ook een geweldige kans voor ouders en kinderen om veiligheid, privacy en beveiliging te bespreken. U kunt ook de verschillende soorten apps bespreken die uw kind gebruikt.

Meer info over dit artikel: Hetsen & Visschers