Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Als u op zoek bent naar een heel mooi vloerproduct dat ook nog eens erg goedkoop is, dan is Terrazzo waarschijnlijk de beste keuze voor u. Terrazzo is gemaakt van fijn aggregaatgesteente of een compositie van marmer, graniet of cement. Deze steensoort is ideaal voor gebruik op alle soorten binnen- en buitenoppervlakken. Door zijn lichte gewicht kan hij zonder speciale voorbereiding direct op een harde ondergrond worden geïnstalleerd. Het unieke product is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren om bij elk ontwerp en decoratieschema te passen tegels overvloedig.

Wat zijn terrazzotegels

Terrazzo-tegels zijn samengesteld uit een dikke harsbodem gemengd met kleine granieten van marmergraniet of cement. Deze veelzijdigheid maakt de duidelijke verschillen goed tussen wat verschillende fabrikanten kunnen creëren. U kunt bijvoorbeeld terrazzo kopen dat qua kleur lijkt op marmer, maar een bruinzwarte kleur heeft, of u kunt een verscheidenheid aan kleuren vinden die zowel marmer als graniet lijken, maar granito-achtige eigenschappen hebben. Het grootste verschil tussen deze twee soorten tegels is de porositeit, daarom geven sommige mensen de voorkeur aan terrazzo boven graniet- of cementtegels vanwege de variaties in porositeit.

Als u niet zo dol bent op het gebruik van niet-verzegeld cement, kunt u overwegen om een van de verschillende handgemaakte tegels aan te schaffen die beschikbaar zijn. Handgemaakte tegels worden gemaakt door professionele ambachtslieden die de ontwerpen maken van een stevige, gekleurde plaat van terrazzo. Dit terrazzo wordt vervolgens ondergedompeld in een speciale epoxylijm, waardoor een glad, mat oppervlak ontstaat dat kan worden gebruikt voor vloer- of wandtoepassingen. Deze soorten handgemaakte tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen. De lijm die wordt gebruikt om de voeg op de tegels te plakken, kan van verschillende soorten zijn, zoals latex, glas of terpentine, of ze kunnen worden gemaakt met epoxylijm.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.retrotegels.nl/