Wegwerphandschoenen – soorten en doeleinden

Wegwerphandschoenen – soorten en doeleinden

wegwerpdoekjes hervormd zijn een onmisbaar onderdeel van elke professionele zorgomgeving. Medische handschoenen zijn specifiek ontworpen om onbedoelde kruisbesmetting tussen zorgverleners en patiënten te voorkomen tijdens het uitvoeren van procedures op het werk. Als een verpleegkundige of andere medische professional echter geen geschikte of effectieve beschermende kleding draagt, kan hij of zij onbedoeld gevaarlijke ziekten en virussen verspreiden onder patiënten of anderen in de medische zorginstelling. Een nieuw rapport gepubliceerd door het National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) ontdekte dat een grote meerderheid van verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers niet de juiste of aanbevolen beschermende kleding droegen bij het helpen van patiënten met diabetes.

<a href=wegwerp discounter contact” src=”https://i.imgur.com/d3Sk3UR.jpg” align=”left” style=”max-width:39% height:auto; max-height:382px; width:auto; margin:0px 10px;”>

Een onderzoekskamer of operatieruimte kan bijvoorbeeld een broeinest zijn voor de verspreiding van infectie als het verkeerde type of gebrek aan beschermende kleding wordt gedragen. . De meerderheid van de verpleegsters die wegwerphandschoenen testten, ontdekten dat het beschermingsniveau dat ze boden niet voldoende was om hun patiënten te beschermen. Poedervrije handschoenen en latexhandschoenen bieden een hoog niveau van comfort, maar zijn niet gemakkelijk uit de handen te verwijderen, waardoor de kans groter is dat ze zoekraken dan andere soorten wegwerphandschoenen. Ook hebben poedervrije handschoenen beperkte behendigheidsopties in vergelijking met andere handschoentypes. Bovendien hebben de meeste poedervrije handschoenen een verminderde breuksterkte, waardoor het moeilijk is om op de huid te snijden of spuiten in te brengen.

Overweeg bij het kiezen tussen wegwerphandschoenen en poedervrije handschoenen of het gebruik van deze producten beperkt is tot specifieke taken of dat ze de hele werkdag worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een verpleegkundige haar handen tussen twee taken meerdere keren moet wassen, wat betekent dat voor elke wasbeurt een ander type handschoen moet worden gebruikt. Evenzo kan een arts een hand met nitrilhandschoenen willen dragen om procedures uit te voeren zoals het inbrengen van katheters, zodat hij zijn blote handen niet aan mogelijke besmetting hoeft bloot te stellen. In deze gevallen zou de beste oplossing zijn om te investeren in zowel poedervrije handschoenen als wegwerphandschoenen met verwisselbare vingeruiteinden, waardoor een of beide gehandschoende handen gemakkelijk kunnen worden vervangen bij het wassen, steriliseren of andere medische procedures.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is het vermogen van wegwerphandschoenen om hogere niveaus van patiëntenzorg te weerstaan. Hoewel hoogwaardige handschoenen een betere bescherming bieden tegen ziektekiemen en infectieuze stoffen, voldoen sommige duurdere producten niet aan de criteria die vereist zijn voor adequate patiëntenzorg, wat kan leiden tot het breken van de handschoen. Overweeg of duurdere handschoenen aan uw eisen en aan uw budget voldoen, aangezien duurdere handschoenen vaak een hogere piekcapaciteit hebben.

Overweeg ten slotte of de handschoen het meest effectief zal zijn in situaties met een hoog risico. Elke situatie zal anders zijn, aangezien de specifieke toestand en geschiedenis van een patiënt bepalen wat er door een medische handschoen moet worden afgedekt. Er zijn echter enkele algemene tips die kunnen helpen bij het identificeren van handschoenprestaties in risicovolle situaties. Een medische handschoen moet sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen de effecten van het morsen van chemicaliën, zoals die kunnen optreden bij de behandeling van patiënten met bepaalde ziekten of die betrokken zijn bij operaties. Bovendien moet een medische handschoen niet-absorberende materialen van hoge kwaliteit bevatten, omdat deze hierdoor vloeistoffen beter kunnen absorberen.

Tot slot: er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten wegwerphandschoenen beschikbaar voor medische professionals. wegwerp discounter contact zijn een uitstekend alternatief voor wegwerphandschoenen als het gaat om het verminderen van besmetting op de werkplek. Deze onderzoekshandschoenen kunnen ook worden gebruikt voor een verscheidenheid aan medische en medische procedures, inclusief die waarbij direct contact met menselijk bloed vereist is, evenals voor andere gevaarlijke medische en farmaceutische procedures. Om deze reden zijn medische wegwerphandschoenen niet de enige optie als het gaat om het beschermen van uw handen tijdens medische procedures. Met zorgvuldig onderzoek en een gezonde dosis gezond verstand kunt u de beste onderzoekshandschoenen voor eenmalig gebruik kiezen die aan uw behoeften voldoen.

Meer informatie op: CleanProduct.nl